Projekat ZaŽene, povezane znanjem i iskustvom

Projekat ZaŽene – povezane znanjem i iskustvom #RuralneEuropljanke koji sprovodi Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“ u saradnji sa tri partnera iz Srbije (Re: Craftsklaster za revitalizaciju starih zanata u Srbiji iz Beograd, Inicijative za ruralni razvoj iz Topole i Akademijom ženskog preduzetništva iz Novog Sada), Hrvatske (GTF-Inicijativa za održivi rast), severne Makedonije (Association of Business Women – Здружение на бизнис жени) i Bosne i Hercegovine (Udruženje poslovnih žena u BiH) je projekat koji će tokom 12 meseci osnažiti 200 žena iz ruralnim područja, uključiti ih u pripremu strateških dokumenata ključnih za kreiranje odgovarajućih uslova za razvoj ruralnog preduzetništva, podstaknuti realizaciju njihovih poslovnih ideja jer tema razvoja sela je pitanje njegovog opstanka.

Ključni događaj ovog projekta je 5. međunarodni kongres o ruralnom turizmu pod nazivom: „Ruralni turizam: kvalitet, održivost, uključenje”,koji će biti održan od 27. do 30. aprila 2022. u Cavtatu, u Hrvatskoj i koji je moguće pratiti i  online. Cilj kongresa je razmena i primera dobre prakse, primena novih tehnologija i komunikacija u ruralnom turizmu uz poštovanje autentične ponude pojedinačnih ruralnih preduzeća žena u našim državama.

 

Digitalna platforma za žene u ruralu

Projekat ,,Digitalna platforma za žene u ruralu " je realizovan 2019/2020. godine uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Kroz projekat je kreirana veb platforma za samostalno učenje na internetu.
Snimljeno je, publikovano i promovisano 6 edukativnih programa od interesa i značaja za žene u ruralnim oblastima.
Platforma za učenje na internetu je postavljena na veb stranici Udruženja Inicijativa za ruralni razvoj u okviru posebnog segmenta ,,kursevi“ 

Teme edukativnih blokova:
- Promocija na internetu
- Promocija na društvenim mrežama – fejsbuk i instagram
- Izrada biznis plana
- Osnove finansijskog upravljanja
- Osnivanje i vođenje preduzetničke radnje

Veb prodavnica domaćih proizvoda

Podrška ekonomskom osnaživanju žena sa sela – Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, 2018/2019

Adresa

Adresa

Tanaska Rajića 20, Topola
Telefon

Telefon

+381656104844
Email

Email

info@ruralnirazvoj.org
Kubus Sistem
Tanaska Rajića 20, 34310 Topola, Srbija
T: +3816561048444, E: info@ruralnirazvoj.org, Radno vreme: 09-17h Pon - Pet


Copyright © 2019 Udruženje "Inicijativa za ruralni razvoj"  - Sva prava zadržana - Izradio: studiopetrov.com

Info